De Kasteelhoeve

Brasserie ● Bed & Breakfast

Primeur: Belgische Noordzeemosselen bij De Kasteelhoeve

We hebben groot nieuws voor mosselliefhebbers. We zijn een van de eerste zaken in de Antwerpse Kempen die Belgische mosselen uit de Noordzee serveren. Tot nu toe boden we in De Kasteelhoeve alleen de beroemde Zeeuwse Goudmerk-mosselen aan. Maar dit jaar hebben we een exclusief extraatje op het menu: mosselen uit onze eigen Noordzee!

Belgische mosselen: een culinaire revolutie

Belgen eten jaarlijks gemiddeld 2,5 kg mosselen per persoon, wat ons tot de grootste mosseleters in Europa maakt. Tot voor kort kwamen bijna al die mosselen uit Nederland, maar dankzij de groeiende aquacultuursector kunnen we nu genieten van mosselen van eigen bodem.

Zeeboerderij Westdiep: de geboorteplaats van Noordzeemosselen

De Noordzeemosselen zijn gloednieuw. Ze worden pas voor het tweede jaar geoogst in Zeeboerderij Westdiep, gelegen aan de Belgische kust. De verwachte oogst bedraagt dit jaar maar 50 ton, een klein aantal in vergelijking met de 30.000 ton Zeeuwse mosselen die in 2023 beschikbaar waren. De mosselen worden gekweekt volgens de duurzame longline- of hangcultuurmethode, die de ruwe Noordzee trotseert.

Duurzaamheid en smaak

De Belgische mosselen, ofwel de gewone blauwe mossel (mytilus edulis), worden gekweekt met respect voor de natuur. Qua smaak én uitzicht neigen de Belgische mosselen fel naar de Zeeuwse tegenhanger, maar ze hebben meer vlees, een schone schelp en zijn zandvrij, wat zorgt voor een pure smaakervaring. Bovendien dragen ze bij aan een gezonder maritiem ecosysteem door plankton te filteren en CO2 op te slaan in hun schelpen.

Proef de Noordzeemosselen bij De Kasteelhoeve

Vanaf vrijdag 12 juli kun je deze culinaire primeur bij ons proeven. Vanwege het beperkte aanbod werken we volgens het ‘first come, first served’ principe. Wil je zeker zijn van een portie? Reserveer dan je Noordzeemosselen bij je tafelreservering.

 

Bij De Kasteelhoeve zijn we trots om als een van de eerste restaurants in de Antwerpse Kempen deze duurzame en smaakvolle delicatessen te serveren. Kom langs en geniet van onze Belgische Noordzeemosselen. Reserveer nu je tafel via +32 3 311 68 46 of mail naar kasteelhoevewestmalle@gmail.com. Smakelijk!

Shopping Basket